Tuinontwerp

Tijdloos en duurzaam. Voor het ontwerp van uw tuin gaan we van start met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek met onze Tuin- en Landschapsontwerper Robin komen de meeste wensen en tuin-ideeën al aan bod. We bespreken verschillende stijlen:

  • landelijke & klassieke tuinen
  • levendige & gezellige tuinen
  • moderne & strakke tuinen

Wil jij meer weten over het ontwerpproces met Robin? Doe inspiratie op en lees over het het ontwerpen van een robuuste tuin met uitstraling in Barneveld.

tuinontwerp-steengoed-hoveniers
tuinontwerp-landelijk-klassiek-fontein

Landelijk & Klassiek

Deze stijl die uitstekend past bij grote oppervlakten, mooie tuinkamers met verschillende thema’s, veelal gecombineerd met prachtige taxus en buxus hagen. Mooie grasvelden, een zwemvijver of jeux des boules baan? Het kan allemaal. In grote tuinen is volop ruimte voor bijvoorbeeld mooie grasvelden, weelderige planten en een grote vijver.

Steengoed! heeft veel ervaring met de aanleg van landelijke en klassieke tuinen. Aangezien wij een shovel en minikraan in eigen bezit hebben, kunnen wij bovendien zeer concurrerend en efficiënt te werk gaan.

hovenier in Ermelo: tuinontwerp-levendig-gezellig-hangmat-veranda

Levendig & Gezellig

Dit is puur voor de levensgenieters die houden van uitbundige kleuren en informele lijnen, veel leven in de tuin vaak met een vijver en een lekker stukje gras. Laat u verrassen. Een tuin met kleurrijke beplanting, spannende paden en sfeervolle terrassen. Dát is een levendige en gezellige tuin. Eén die zomers’ het perfecte decor biedt voor een barbecue met vrienden en familie.

Steengoed! heeft al vele tuinen in deze stijl aangelegd. We gaan dan ook graag eens met u om de tafel zitten om uw tuin vorm te geven.

tuinontwerp-strak-modern-withuis-water

Strak & Modern

Dit is een hedendaagse tuinstijl die past bij vrijwel iedere woning. Minimalistisch, symmetrie en onderhoudsarm zijn termen die met deze tuinstijl samengaan. Klik op de foto’s voor een impressie. U heeft een huis dat strak is ingericht met moderne meubels. Daar past geen weelderige bloementuin bij. Bovendien zit u er niet op te wachten om uren in de tuin te moeten werken om het te onderhouden. Kies dan voor een strakke, moderne tuin. Een tuin die strakke lijnen heeft, mooie verlichting en stenen van bijvoorbeeld natuursteen of RVS.

tuinontwerp-steengoed-hoveniers-tekening

Begin met uw eigen tuinontwerp

Wanneer u het laten maken van een tuinontwerp overweegt, doet u er goed aan zelf alvast wat schetsen te maken. Zomaar wat kladjes. Ook is het een idee om een en ander in de tuin alvast met wat touw uit te zetten. Dat is goed voor de beeldvorming en dwingt tot nadenken. De latere gesprekken met de tuinontwerper komt dat alleen maar ten goede.

Neem contact op

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Neem contact op

Maak uw grootste dromen waar

Heeft u hierbij nog wensen als een onderhoudsvriendelijke of een kindvriendelijke tuin? Of ‘eten uit eigen tuin’? Wij passen dit toe in de door u gewenste stijl. Door samen te kijken naar uw wensen en de mogelijkheden van uw tuin, komen we tot een eerste voorstel, wat leidt tot het definitieve tuinontwerp voor u. En u wilt uiteraard ook weten met wie u in zee gaat. Daarom is het kennismakingsgesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Neem contact op met onze specialisten

Of bekijk onze veelgestelde vragen